Reklama
 
Blog | Lukáš Jelínek

Kutná Hora rozkopaná

Kdo si plánujete cestu autem přes Kutnou Horu, doporučuji zvolit jinou trasu. Taktéž pokud se chcete dostat přímo do města, je lepší zaparkovat na okraji a pokračovat pěšky. Račte se podívat, jak to teď ve městě vypadá.

Předminulý týden byly spuštěny dvě velké stavební akce současně. Jednou z nich je řešení křižovatky „U Krupičků“ na tranzitní silnici I/2 z Prahy na Pardubice (dokonalé to nebude, trasa by měla vést nejlépe úplně mimo město, ale bude to pořád lepší, než ten problematický a nebezpečný stav, který panoval dosud). Druhou akcí je první etapa zádlažby města, na kterou se konečně podařilo (na druhý pokus) získat peníze z fondů EU a také se podařilo (opět na druhý pokus) vybrat dodavatele. Z centra Kutné Hory tak postupně zmizí „asfaltový patchwork“ a vrátí se tam původní dlažba, která nejen že se k historickým domům lépe hodí, ale hlavně jim umožní „lépe dýchat“.

Bohužel probíhající akce zásadně narušily dopravní situaci ve městě, takže v současné době naprosto nemá smysl se pouštět do centra autem. Při cestách mezi ve směru Praha – Pardubice je pak lepší se Kutné Hoře úplně vyhnout a zvolit některou jinou trasu. Následující fotografie trochu nastiňují, jak to v tuto chvíli vypadá.

Ulice mezi Komenského a Rejskovým náměstím.


Ulice mezi Komenského a Rejskovým náměstím. Zatím zůstal aspoň chodník, ale i ten se bude předělávat.

Reklama

Tentýž úsek ve směru od Kamenné kašny.


Tentýž úsek ve směru od Kamenné kašny.

Předrevoluční silničáři se s tím nepárali.


Předrevoluční silničáři se s tím nepárali. Asfalt lízli přímo přes dlažební kostky nebo kočičí hlavy.

Lierova ulice.


Lierova ulice. I tato frekventovaná spojnice je přeťata.

Ulice Jiřího z Poděbrad.


Ulice Jiřího z Poděbrad. Ani tudy na Václavské náměstí neprojedete.

Tady bude kruhový objezd.


Tady bude kruhový objezd.

Nejkritičtější dopravní bod ve městě.


Nejkritičtější dopravní bod ve městě. Tady se protíná silnice první třídy s intenzivně využívanou pěší trasou. V tuto chvíli je tu ale mrtvo.

Ani ulice, kterými se dá projet, nezůstaly nedotčeny.


Ani ulice, kterými se dá projet, nezůstaly nedotčeny.